Palokuntaleirejä on monenlaisia

Useimmille pelastusliiton palokuntanuorisotyön järjestämä kesäleiri on vuoden kohokohta. Leirejä järjestävät myös pelastusliittojen toimialueiden nuorisotyö ja palokunnat yleensä viikonloppuleirien muodossa. Ne tiivistävät palokuntien välistä yhteistoimintaa.

Leiriviikko on täynnä hyviä ystäviä, kilpailuja, koulutusta, uintia, saunomista ja paljon muuta. Vapaa-ajan ohjelmassa on pelejä ja kilpailuja sekä tietysti riemukas ja varmasti muistoja vuosiksi tuova leirikaste ja paljon muuta.

Leiriviikon aikana nuori suorittaa palokuntanuorten koulutusjärjestelmän mukaisia kursseja. Tästä pääset tutustumaan palokuntanuoren koulutukseen. Leiritoimihenkilöt ovat yli 18-vuotiaita nuorten ohjaajia, jotka mahdollistavat eri tehtävissä leirin onnistumisen. Tehtävänä voi olla mm. huolto-, turvallisuus-, keittiö-, toimisto-, ohjelma-, tiedotus- tai koulutustoimintaa. Toimihenkilöt osallistuvat haluamiinsa tehtäviin vapaaehtoisesti. Useat henkilöt käyttävät loma- ja vapaa-aikaansa palokuntanuorten leirien hyväksi.

Leiriviikot ovat usealla palokuntanuorelle ja -ohjaajalle tapahtumarikas kokemus, josta jää hyviä muistoja vuosiksi eteenpäin.

Tule mukaan! Leireille tarvitaan uusia ohjaajia ja palokuntanuoria, jotta ne onnistuvat jatkossakin. Osallistumalla palokuntatoimintaan pääset osallistumaan myös ikimuistoisille leireille.