Palokuntanaiset tunteella
ja taidolla turvallisuuden puolesta

Tule arki- ja paloturvallisuuden lähettilääksi! Palokuntanaisten lämminhenkisissä joukoissa opitaan uusia taitoja ja koetaan onnistumisen riemua. Palokuntanaisten tieto-taidossa perinteet ja nykyaika yhdistyvät. Palokuntanaiset – meidän kaikkien turvaksi!

Naiset osallistuvat palokunnissa kaikkiin tehtäviin. Palokuntanaiset toimivat viranomaisten apuna pelastustilanteissa ja parantavat kodin ja perheen turvallisuutta neuvonnan ja valistuksen keinoin. Monet palokuntanaiset kouluttautuvat kouluttamaan. Koulutustaitoja tarvitaan niin palokunnan omien jäsenten kuin muidenkin tahojen ohjaamisessa. Palokuntanaiset tarjoavatkin turvallisuusneuvontaa ja -koulutusta esimerkiksi kouluissa, päiväkodeissa ja muiden järjestöjen kursseilla.

Perinteistä palokuntanaisten toimintaa on ollut ja on edelleen muonitus ja muu huoltotoiminta. Nykyään mukaan "kokkisotaan" ovat tervetulleita myös pojat ja miehet. Hälytysmuonitus on nopeaa ruoka- ja juomahuoltoa suurpaloissa, onnettomuuksissa ja etsinnöissä. Joukkomuonitusta tehdään palokuntaleireillä ja erilaisissa tapahtumissa.

Taitoja, tietoja ja palokuntaosaamista palokuntanaiset pääsevät mittaamaan erilaisissa kotimaisissa ja kansainvälisissä kilpailuissa. Toimintaan voi kuulua paljon muutakin mukavaa yhdessäoloa, kuten liikuntakerhoja, saunailtoja ja yhteisiä opintomatkoja.

Palokuntanaisosastoon liittymisen alaikäraja on 16 vuotta, yläikärajaa ei ole. Palokuntanaistyössä on mukana noin 4 500 jäsentä. Naisten lisäksi joukkoon mahtuu myös muutama rohkea poika ja mieskin. Suomenkielisiä palokuntanaisosastoja on noin 320 ja ruotsinkielisiä noin 60. Alueellisten pelastusliittojen kautta kaikki osastot ovat mukana SPEKin valtakunnallisessa toiminnassa.

Lämpimästi tervetuloa mukaan tärkeään toimintaan palokuntanaisten iloisissa ja innostavissa, monipuolisissa ja mainioissa joukoissa!

Ota yhteys lähimpään palokuntaan!

  

Palokuntanaistyön visio ja toiminta-ajatus
Visio

Palokuntanaistyö on monipuolista, turvallisuutta edistävää
vapaaehtoistoimintaa.

Toiminta-ajatus

Palokuntanaistyö on tunnettu ja tärkeä osa palokunnan
aktiivista, laadukasta ja monipuolista vapaaehtoistoimintaa.

Palokuntanaiset lisäävät lähiympäristönsä turvallisuutta
yhteistyössä eri toimijoiden kanssa.

Palokuntanaisena olet osana yhteisöä ja saat auttaa muita.